Şirket Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şirket Kurarken Yapılması Gerekenler

Şirket kurarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktalar yeni kurulan şirketin sağlamlaştırılmasını ve uzun süreler ayakta durmasını sağlayacaktır. Peki, öyleyse bu püf noktalar nedir? birlikte inceleyelim.

Şirket Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şirket kurmak girişimci ruhlu insanların en büyük hayalidir. Fakat bu işin en kötü tarafı ise şirketi kurduktan sonra işlerin yolunda gitmemesiyle, iflas bayrağını kaldırmak oluyor. Tabi bu iflasın ardından siz, onca emeğin ve paranın boşa gittiğini düşünerek hayal kırıklığına uğruyorsunuz.

Sakın böyle bir sıkıntıya girmeyin. Çünkü siz burada bir iş kurdunuz ve denediniz. Yani burada siz tecrübe kazandınız. Bu konuda her zaman başarılı insanları örnek vermişimdir.

Abraham Lincoln, Amerikan başkanı seçilmek için zaman ve para harcadı. Fakat seçimlere 6 defa girmesine rağmen kazanamadı. Tabi Lincoln buna rağmen pes etmedi ve 7. defa seçimlere girmesiyle kazandı. Çünkü o her kaybettiğinde tecrübe kazandı.

Yani ikinci bir şirket kurarken asla korkmayın. Unutmayın ki en başarılı şirketler, başarısızlığa rağmen pes etmeyen şirketlerdir.

Şirket Lokasyonu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şirket Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şirket kurarken en büyük sorunlardan biriside şirket lokasyonudur. Çünkü müşterinize direk satış yapmanız açısından bu çok önemlidir. Lokasyon seçerken mutlaka müşteri potansiyelinizin yoğun olduğu ve bütçenizi fazla yormayan yerden seçiniz.

Ayrıca iş yapacağınız bölgede sizinle aynı işi yapan şirketler var mı? bunu bir araştırın. Çünkü rakip şirket ile aynı bölgede işi yaparsanız, bu hem sizin açınızdan hem de rakip şirket açısından zararlı sonuçlar doğurur.

Çalışanlarınıza Değer Verin

Şirket Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şirket kurarken ürün ve müşterilerden önce çalışanınıza değer veriniz. Çalışanlarınız neden önemli mi? Çünkü ürünü satan müşteriyi çeken çalışanlarınız dır. Ayrıca şirketinizi ayakta tutan ve büyümenize katkı sağlayan çalışanlarınız dır. Yani siz tek başınıza onca işe yetişemeyeceğiniz için çalışanlarınıza muhtaçsınız.

Fakat ben size çalışanınız işe zamanında gelmiyorsa veya takım arkadaşları ile birlikte işi yürütmüyorsa değer verin demiyorum. Ben şirketin kalkınması için elinden gelenin en iyisini yapan çalışanlara değer verin diyorum.

Tabi bu kişilerin taleplerini yerine getirin ve onu memnun edin. Fakat çalışanlarınızı şımartacak çizgiye getirmeyin. Her şeyi yerine göre yapın. Buradaki amaç çalışanlarınızı iyi idare edebilmektir.

Hedef Kitlenize Nasıl Ulaşacağınızı Bilin

Şirket Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İşletmenizin hareketliliği için kesinlikle müşterinizle yüz yüze veya internet üzerinden irtibat halinde olmanız gerekir. Şirket kurarken en önemli noktalardan biride budur. Tabi bu iki iletişim metodunu kullanarak hedef kitlenize nasıl ulaşacaksınız bunu siz belirleyeceksiniz.

Fakat şirketinizin hareketliliği açısından hedef kitlenize ulaşacak bazı metotlar da vardır. Mesela müşterinizle yüz yüze görüşecekseniz burada lokasyon çok önemlidir. Eğer siz müşterinizle internet üzerinden iletişim kuracaksanız burada lokasyonun pekte önemi yok.

Fakat burada önemli olan nokta, online pazarlama yani e-ticaret kampanyalarına ağırlık vermek olacaktır. Yani işin hareketliliğine göre hedef kitlenize yakın olmayı bilin.

Şirket Kurarken Maliyeti İyi Hesaplayın

Şirket Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tecrübesiz girişimcilerin şirket kurarken en çok yaptığı hatalardan biriside maliyetleri doğru hesaplamamaları dır. Mesela bu hesaba çalışan maaşı, kira ve fatura gibi örnekler verebiliriz. Fakat bir süre sonra yapılan bu yanlış hesaptan siz zararlı çıkıyorsunuz.

Bu yüzden maliyetler en ince detayına kadar hesaplanmalı ve çevreden bu konuda destek alınmalıdır. Mesela bu konuya hakim olan muhasebecilere veya işletme mezunlarına danışabilirsiniz.

Bu yazımızda Şirket Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz? bundan bahsettik. Faydası olması dileğiyle hoşça kalın

1700+ Abone Arasına Katıl
En Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak İçin Mail Bültenimize Abone Olun
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek adına çerezler kullanır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Kabul EtDaha fazla oku