Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır? Dropshipping İle Para Kazanılır mı?

Dropshipping Nedir? Dropshipping size ait olmayan bir ürünü uygun fiyatta bulup üzerine ekleyeceğiniz kâr ile alıcı ve satıcı arasında köprü kuran bir pazarlama sistemidir. Kısaca özetlemek gerekirse stoksuz satış sistemi diyebiliriz.

Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır? Dropshipping İle Para Kazanılır mı?

Dropshipping’in Çalışma Sistemi Nasıl?

Çin‘de alibaba veya aliexpress gibi e-ticaret sitelerinden bir ürünü uygun fiyata alıyorsunuz ve amazon’da kârınızı ekleyerek Amerika‘ya satıyorsunuz. Siz burada hiç bir şekilde ürünü görmüyorsunuz, sadece ürünü sipariş edip kargolatıp Amerika’da ki müşteriye gönderiyorsunuz. Bu sistem gayet güzel görünebilir. Fakat içeride yaşayacağınız sorunlar oldukça fazla.

Peki nedir bu sorunlar? Mesela sizin ürünü görmemeniz ve bu sebeple üründen kaynaklanan herhangi bir sorundan dolayı müşterinin ürünü iade etmesi, bu işin en büyük sorunlarından biridir. Ayrıca gönderdiğiniz ürünün gümrükte takılma olayı da var. Evet, Dropshipping ile para kazanılabilir ve büyük para kazananlarda var ama anlatıldığı gibi bu konuda tecrübeli olmayan insanların Dropshipping ile para kazanması kolay değildir.

Peki Dropshippin Yapmak Riskli mi?

Yapılan her ticaret tekniğinde nasıl risk varsa, Dropshipping’de de risk vardır. Fakat Dropshipping’in diğer ticaret tekniklerine göre risk oranı biraz daha düşüktür. Eğer siz bu işe ilk defa giriyorsanız ve bütçeniz yeterli değilse, hemen bu işe girmeyin.

İlk önce bu işi genel hatlarıyla bilmeniz ve yapan kişilerle irtibata geçip bilgi almanız gerekir. Ayrıca bu işte sabır çok önemlidir. Çünkü bir ürün bazen 2 ay sonra bazende 1 hafta sonra satılabiliyor.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

İlk önce rekabeti az olan ama müşteri potansiyeli yüksek olan ürünler bulun. Çünkü rekabeti çok olan bir ürünü piyasaya sürerseniz, satış elde edemezsiniz. Aksine zarar edersiniz. Ardından bu ürünlerin kaliteli resimlerini bulunuz.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Resimler çok önemli çünkü müşteri ürüne dokunamıyor ve göremiyor. O yüzden ürünün sağdan, soldan ve üsten çekilmiş kaliteli görünüme sahip resimleri bulunuz. Ardından ürününü satacağınız tedarikçinin ürünlerini Dropshipping yapacağınız sisteme yükleyin ve sisteme ürün hakkında bilgiler ekleyin. Bu sistem yurt dışında Shopify, Türkiye‘de ise gittigidiyor, n11 ve hepsiburada gibi e-ticaret sitelerinde yapılıyor.

Müşteri bir ürünü sipariş verdiğinde, ürünün ücreti direk olarak açtığınız Dropshipping mağazasının sistemine aktarılır. Ürün alıcıya ulaşınca, kayıtlı olduğunuz Dropshipping sisteminin belirlediği süreye kadar para tarafınıza aktarılmaz. Bu süre 1 ay veya 1 hafta olarak dropshipping sistemleri arasında farklılık gösterebilir.

Açtığınız mağaza üzerinden aldığınız siparişi müşterinize göndermek için ürününü satacağınız tedarikçiye müşterinin adres bilgilerini iletiyorsunuz. Tedarikçi parasını aldıktan sonra ürünü müşterinin adresine kargolatıp gönderiyor. Bu işlemin sonunda siparişin müşteriye ulaşılması bekleniliyor.  Shopify’da ise siz tedarikçiye satış yaptıktan sonra para veriyorsunuz.

Ürün müşteriye ulaştı ve müşteri ürünü sorunsuz bir şekilde onayladı. Kayıtlı olduğunuz Dropshopping sistemi paranızı hesabınıza aktarıyor. Zaten siz başta tedarikçinin parasını vermiştiniz. Yani elinize geçen para sizin satış kârınız oluyor. Tabi Shopify’da siz satış yapmadan tedarikçiye önden para vermiyorsunuz. Satış yaptıktan sonra tedarikçiye ödeme yapıyorsunuz.

Bu sistem ile satışını yaptığınız ürünün depolanması, paketlemesi ve kargolanması gibi sorunlarla uğraşmadan satış yapabilirsiniz. Tabi reklam ve pazarlamasını iyi yaparsanız. Eğer bu konuda yeterli tecrübeye sahip değilseniz, büyük zararlar edebilirsiniz.

Dropshipping’in Avantajları ve Dezavantajları

Avantajları

  • Ürünleriniz satılmadan tedarikçiye ücret ödemezsiniz
  • Depolama ve stoklama derdiniz yok.
  • Paketleme ve malzeme maliyetiniz yok
  • Kargolama kısmıyla ilgilenmezsiniz.
  • Müşteri ile herhangi diyaloğa girmezsiniz.
  • Birçok tedarikçi ile çalışabilirsiniz.

Dezavantajları

  • Ürünü görmediğiniz için ürün iadesi gibi sorunlar yaşanabilir.
  • Para harcamadan satış yapamazsınız. (mağaza ücreti veya reklam ücreti gibi)
  • Tedarikçi yeteri kadar ürün olmayabilir.

Dropshipping Eğitimi Almalı mıyım?

Gelelim Dropshipping eğitimine; Bir çok insan ben bu işten çok para kazanıyorum, Amerika da yaşıyorum, böyle arabalara biniyorum diye bu işe girmek isteyen kişilere eğitim satıyorlar. Ayrıca karşınıza kanıtlar sunuyorlar ve bu işte para kazanmış kişileri gösteriyorlar.

Gerçekten bu kişiler Dropshipping ile para kazanıyor mu? Bu kanıtlar gerçek mi? diye araştırma yapmadan bu kişilerden etkilenip hemen eğitime para yatırıyorsunuz. Sonuç ne peki? Hüsran…

Dropshipping Eğitimi Almalı mıyım?

İşte bu noktada çok çok dikkatli olmalısınız. Dropshipping ile para kazanmak öyle sanıldığı gibi kolay bir iş olsa herkes yapar. Dropshipping eğitimi satan kişilerin sloganı ise şöyle “Hiç para harcamadan çok az sermaye ile satış yapın” böyle bir şey yok arkadaşlar…

Bu kişiler önce para harcamadan para kazanacaksınız diyor, sonra eğitimi aldığınızda; şuraya şu kadar para vereceksiniz, şu eklentiyi alacaksınız, açtığınız mağaza için şu kadar para ödeyeceksiniz gibi bir çok yapılacak işlemleri sizlere listeliyor. Eee hani para harcamadan para kazanılacaktı. İşte bu eğitimi satan kişiler sizin değil, kendi ceplerini dolduruyor.

Oysa İnternet’te o kadar Dropshipping eğitimi ücretsiz veren Youtube kanalları var ki, bu kişilerden çok daha iyi anlatıyor. En azından işin nasıl ilerlediğini öneriyorsunuz. Bu kişiler sizin zamanınızı çalmaktan başka hiç bir şey yapmıyor.

Türkiye’nin ekonomik sorunları nedeniyle insanların para kazanma arzusundan faydalanan bu kişiler, sizlere başka eğitimler de satarak kendi ceplerini doldurmaya devam ediyor. Size tavsiyem araştırmadan bu işe adım atmayın.

Evet, Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır? Dropshipping İle Para Kazanmak Kolay mı? gibi soruları sizler için cevapladım. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşça kalın…

1700+ Abone Arasına Katıl
En Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak İçin Mail Bültenimize Abone Olun
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek adına çerezler kullanır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Kabul EtDaha fazla oku