100$ Borç İle Şirket Kurulur mu? İşte UPS’nin Başarı Hikayesi

UPS’nin Başarı Hikayesi

UPS’nin başarı hikayesi, size de ilham verecek. Sadece 100$ borç alarak dünyanın en büyük global şirketini kuran James E. Casey’in başarı hikayesini okuyunca sizde şaşıracaksınız.

UPS'nin başarı hikayesi

Evet, James E. Casey dünyanın en büyük şirketi olan UPS‘yi sadece 100$ borç alarak kurdu. Bu kesinlikle doğru. İstediğiniz ne olursa olsun sıkı çalıştığınız sürece başarıya ulaşacaksınız. James E. Casey bu başarının en mükemmel kuralıdır.

James E. Casey, dört çocuklu ve fakir bir ailenin oğluydu. Fakat babasını genç yaşta kaybetmişti. Bunun üzerine James E. Casey iş kurma hallerine girdi. 1907 yılında bir dostundan 100$ borç alarak taşımacılık işine girer.

UPS’nin başarı hikayesi işte tam burada başlıyor. 1900‘lerin başında at arabaları ve insan gücü ile taşımacılık yapılıyordu. Elbette James E. Casey bu işte yalnız değildi. Çünkü kardeşleri de vardı.

James, kardeşleri George ve Harry ile kazandıkları parayı annelerine teslim ediyordu. James genç yaşta babasını kaybetmişti. Bu yüzden ailesinin maddi sıkıntı yaşaması şimdiki şirket politikalarının oluşmasında etkili olmuştur.

UPS'nin başarı hikayesi

Şirketin ilk ismi “American Messenger Company” olarak belirlenmişti. Ardından “Evert McCabe’s Motorcycle Messengers” şirketi ile birleşerek araba parçaları taşımaya başladı. Tabi zaman geçtikçe şirkette büyümeye başladı.

İşine olan yoğunluğundan dolayı ailesine bir türlü zaman ayıramayan ve babasının genç yaşta vefat etmesiyle maddi sıkıntılar ile acı çeken James, ekonomik sıkıntı yaşayan ve ailesiz büyüyen bireyleri topluma kazandırmak için Casey Family Programs şirketini kurdu.

Şuanda günümüzde yer alan firmaların Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim alanlarının gerçekleştirmeye çalıştığı topluma karşı sorumluluk ve sosyal sorumluluk olarak isimlendirilen işin mükemmel bir kuralıdır.

James E. Casey Amerika da 1903 yılında ekonomik krizi fırsata dönüştürerek “mükemmel hizmet, ucuza fiyat” sloganıyla o dönemde krizden etkilenmeyen tek şirket oldu. Tabi bu ileri görüşlü izlemleri ile bugünkü bir çok kurum ve şirkete örnek olmuştur.

Tabi o dönemlerde girişimcilik diye bir kavram yokken, çevresindeki şirketlere bakarak sektördeki boş alanı doldurmakla kalmayıp bugünkü şirketin gelişmesinde her türlü öğeyi o dönem yapmayı başaran James E. Casey, bunun yaşayan bir örneğidir.

Girişimci ruhuna sahipseniz, aklınızda bir fikir var ve siz bu fikrin tutacağını inanıyorsanız, kesinlikle deneyin ve vazgeçmeyin. Bunu sadece kendiniz için yapmayın, çevrenizdeki insanların hayatını değiştirmek için de yapın. Umarım UPS’nin başarı hikayesi sizlere ilham kaynağı olur.

1700+ Abone Arasına Katıl
En Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak İçin Mail Bültenimize Abone Olun
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek adına çerezler kullanır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Kabul EtDaha fazla oku