KOSGEB Kredisi Nedir? ve Nasıl Başvuru Yapılır?
KOSGEB Kredisi Hakkında Detaylı Anlatım?
KOSGEB kredisi almak için başvuruda bazı şartlar aranmaktadır. Peki KOSGEB kredisi nedir? nasıl başvurulur? şartları nelerdir? gibi KOSGEB kredisi hakkında bir çok detayı bu yazımda açıklayacağım.
>> KOSGEB Kredisi Nedir?
>> KOSGEB Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır ve Şartları Nelerdir?
>> Girişimcilik Destek Programına Kimler Katılabilir?
>> Peki KOSGEB’ten Destek Nasıl Alınır?
>> Projemiz Onaylandığında Hangi Desteklerden Yararlanabiliriz?
KOSGEB Kredisi Nedir?
KOSGEB kredisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak girişimci kişilere kredi desteği veren bir kurumdur. KOSGEB’in açılımı ise “Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı” olarak tanımlanmaktadır.
KOSGEB kredisi 2017 yılın da 50 bin TL hibe ile 100 bin TL geri ödemesiz kredi verilirken, bu rakam 2018‘de 70 bin TL hibe ile 130 bin TL faizsiz kredi verilmesi planlanıyor.
KOSGEB Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır ve Şartları Nelerdir?
KOSGEB’e başvuru yaptığınız taktirde hibe ve kredi olanaklarından faydalanabilirsiniz. Ancak bu başvuruda KOSGEB bazı şartlar aramaktadır. Peki KOSGEB’in kredi için şartları nelerdir? Bu krediden kimler faydalanabilir? Girişimcilere ne kadar kredi veriliyor? gibi soruların cevaplarını sizlere açıklayacağım.
Girişimcilerin kalkınmasında büyük destek veren KOSGEB, ekonominin bel kemiği olan KOBİ‘lere yani (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler)‘e küresel pazarda büyük işletme büyümeleri için kredi desteği vermektedir.
KOSGEB bu konuda iş kurmak ile birlikte yapacağı projede destek almak isteyen her girişimciye 50 bin TL ile 100 bin TL arasında faizsiz destek vereceğini açıkladı. Fakat destek için Girişimcilik Destek Programına katılmanız gerekmektedir.
Girişimcilik Destek Programına Kimler Katılabilir?
- Girişimciler katılabilir.
- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler katılabilir. Bu tarih 31/12/2017 olarak belirtilmiştir.
- İşletici Kuruluşlar katılabilir.
Peki KOSGEB’ten Destek Nasıl Alınır?
KOSGEB’ten kredi ve hibe desteği almak için öncelikle uygulamalı olarak girişimcilik eğitimi almanız gerekiyor. Bu eğitim ücretsiz olmakla birlikte en az 32 saat sürmektedir. Girişimcilik eğitimine herkes katılabilir.
Bu eğitimde sizlere iş kurma ve büyütme gibi konular olmak üzere girişimcilik gibi konularda da bilgi ve tecrübe sahibi olmanız yönünde eğitimler verilmektedir. Burada uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamladığınızda ise girişimcilik sertifikası almaya hak kazanacaksınız.
Evet, bizim için önemli olan eğitimi başarıyla bitirdik. Şimdi sırada destek almak için bir iş projesi oluşturmamız lazım. Projeniz hazır ise artık KOSGEB’e projeniz ile birlikte destek almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu başvuruyu internet üzerinden veya posta yoluyla değil, KOSGEB yetkililerine şahsen yaparak onay sürecini beklemeniz gerekmektedir.
Projemiz Onaylandığında Hangi Desteklerden Yararlanabiliriz?
- İşletme kuruluş desteği kapsamında geri ödemesiz olarak 2000 TL destek verilmektedir?
- Kurulum dönemi olarak ofis, makine, donanım ve yazılım desteği kapsamında geri ödemesiz olarak 18.000 TL destek verilmektedir.
- İşletme giderleri kapsamında ise geri ödemesiz olarak 30.000 TL ile 50.000 TL arasında hibe desteği verilmektedir.
- Sabit yatırım için geri ödemeli olarak 100.000 TL faizsiz destek alabileceksiniz.
- Projesi onaylanan kadın girişimciler, gaziler, birinci dereceden şehit yakınları ve engelliler ise desteklerden ayrıcalıklı olarak %90 oranında faydalanabiliyor.
Kosgeb konusunda çok detaylı, bir o kadarda anlaşılır yazınız için teşekkürler. Bu konuda içerikler üreten ve yayınlayan biri olarak çok beğendim. Başarılı yazılarınızın devamını dilerim.
Övgü dolu yorumunuz için çok çok teşekkür ederim.